Tillbaka

Nu har jag varit i radioskugga ett par veckor. I mellanloppet har jag hunnit med att sluta på Expressen, skriva på min och Jonas Scifi-roman, börja som doktorand vid Örebro Universitet, samt återvända till Ratio, där jag kommer att sitta under merparten av doktorandstudierna.

Min sista krönika i Expressen kom ut för ett par veckor sedan men för min egen möjlighet att överblicka kaos länkar jag till den här: Bättre och bättre. Rubriken är missvisande, men kontentan är att det antagligen blir bra i det långa loppet även om allt på kort sikt kan gå åt helvete. Med världsekonomin alltså; Gary Becker har en bra artikel om detta dystra ämne i WSJ.

För övrigt går årets Eli F Heckscher-tal av stapeln i dag. Talare är i år Joel Mokyr, som skrivit den mycket läsvärda boken The Lever of Riches, där han gör caset att teknologisk kreativet är nyckeln till den moderna världen. Fast på senare tid ska han ha blivit mer McCloskeyesk, om jag förstår saker och ting rätt.

Annonser

0 Responses to “Tillbaka”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: