Räddare i nöden

är titeln på min senaste krönika i Expressen, som handlar om det livsviktiga frivilliga engagemanget efter kriser och katastrofer:

Vad som hände om man gjorde allt enligt regelboken blev tydligt när två sheriffer, Warren Evans från Michigan och Dennis Randle från Indiana ville hjälpa till. Evans struntade i sin egen guvernörs uppmaning att be om tillstånd från FEMA, och åkte till New Orleans med 33 mannar och nio lastbilar med förnödenheter. Randle följde däremot protokollet, begravdes i pappersarbete, och tog sig aldrig till New Orleans.

Annonser

0 Responses to “Räddare i nöden”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: