Kvinnoporr

alltså vad för slags porr kvinnor intresserar sig för och hur de förhåller sig till snusk, ja, det är ju intressant. Men kanske svårt att googla sig fram till  om man är ute efter en diskussion kring ämnet, snarare än – ja – porr.

Den här artikeln på temat är egentligen inte så informativ – ”alla är olika” – men intressant är att en tredjedel av alla porrsurfare faktiskt är kvinnor. Bättre än bolagsstyrelser i alla fall – förutsatt att man vill att kvinnor ska ägna sig åt porr (eller affärer), och är man en lover not a fighter så ser man såklart porr och andra uttryck för sexualitet som något kvinnor och män får ägna sig åt bäst de vill. Dock påpekas att om man skulle ta hänsyn till frekvensen i porrkonsumtionen torde proportionen kvinnor krympa rejält.

Det kan såklart ha att göra med att kvinnor inte är lika intresserade av porr, men också på unken sexualmoralism – det anses fult. Och inte bara från det gamla vanliga hållet. I boken Klassisk Feminism (som jag recenserade här) tecknar Louise Persson bilden av en slags ohelig allians mellan konservativa och radikalfeminister när det kommer till synen på porr. Som så ofta när ytterligheter möts är det inget särskilt bra tecken.

Annonser

3 Responses to “Kvinnoporr”


 1. 1 JGradus mars 24, 2011 kl. 8:46 f m

  Well said.

  Kan tänka mig få saker som är farligt som nymoralismen och det värsta är att det verkar finnas en bred politisk uppslutning runt den.

 2. 2 amanda mars 24, 2011 kl. 1:33 e m

  Det som alltid slår mig när jag stöter på diskussioner som denna är varför snubbar generellt verkar vara så easy to please? Om man nu bortser från de kulturella och sociala faktorer som kan tänkas vara orsak till att färre kvinnor är (eller varför fler män är) FREKVENTA porrkonsumenter lutar det ju åt att kvinnor inte är nöjda med utbudet. Och för att lösa det problemet och samtidigt tjäna sig en hacka börjar man fundera kring ”porr för kvinnor” och inser snabbt att det är svårt att se kvinnor som en homogen grupp i det här fallet. Föga överraskande går brudarna igång på helt olika saker när man jämför preferenser!

  Men gör inte män det eller? Är män så easy to please när det gäller porr eller nöjer de sig helt enkelt med något som får upp kuken halvvägs och sen tänker för sig själva ”nä, vilket undermåligt utbud men jag får ju vara tacksam för det lilla som erbjuds – det är ju i alla fall naket”? Don’t think so.

  Kan det inte istället vara så att män faktiskt hittar något de gillar bland all porr som finns tillgänglig? Och att kvinnor SKULLE kunna göra det också (utbudet är ju faktiskt inte så litet med allt från erotiskt litteratur, film och gamla klassiska stillbilder)? Kan det inte bara vara så enkelt att folk gillar att runka eller gnida pärla till olika grejer och det är andra faktorer än bristande utbud som gör de kvinnliga porrsurfarna färre och mindre frekventa…

 3. 3 Niklas Elert mars 24, 2011 kl. 1:53 e m

  Amanda: Bra synpunkter. Jag kommer att tänka på Chris Andersons The Long Tail som väl borde kunna generaliseras till porrindustrin. http://en.wikipedia.org/wiki/Long_Tail

  ”The term has gained popularity in recent times as describing the retailing strategy of selling a large number of unique items in relatively small quantities – usually in addition to selling fewer popular items in large quantities.”

  Således, oaktat om kvinnors och mäns preferenser är mer eller mindre homogena, så borde såväl de generella som de väldigt specifika kunna tillfredställas i våra dagar. I den mån så inte är fallet skulle jag tippa på att en förklaring är att porr fortfarande anses så skambelagt bland många kvinnor att de kanske inte ens drömmer om att ge uttryck för sina preferenser.

  Med detta sagt finns det såklart inget egenvärde i att könsfördelningen (heh) avseende porrkonsumtion är 50-50.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: