Drogkriget här och där

Det är svårt att blunda för att drogkriget i Mexico är ett misslyckande. Resultatet hittills är 28 000 döda och en påtaglig risk för att den mexikanska staten kollapsar helt.

Att Mexiko råkar vara den blodigaste fronten i kriget just nu, innebär inte att konsekvenserna inte är avsevärda också på andra sidan gränsen. Reason TV diskuterar fem sätt på vilka drogkriget skadar amerikanska barn, men argumenten kan såklart lika gärna tillämpas här hemma. Neill Franklin från LEAP:

”These drugs, in an illegal environment, are more accessible to our kids because we leave complete control, regulation and standards up to the criminals.”

Annonser

0 Responses to “Drogkriget här och där”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: