Vem är du egentligen?

Du minns det ena och det andra från barndomen: varma somrars glädjefyllda badande i insjöar, kalla vintrars energiska snöbollskrigande, kanske hur spännande det var att ligga och låtsas sova i väntan på födelsedagsuppvaktningen och alla presenterna. Vilket är häpnadsväckande med tanke på att du själv faktiskt inte var där. Inte en enda cell i din kropp – eller rättare sagt: åtminstone inte särskilt många, forskarna vet ännu inte riktigt hur snabbt förnyelsen sker exempelvis i det inre av ögats lins och i vissa områden av hjärnbarken – är kvar sedan den dagen då någon av de där sakerna faktiskt inträffade. Kroppens beståndsdelar har bytts ut många gånger sedan dess. (…) Produktionen av nya celler går ständigt för högtryck: 1,5 kilo tillkommer varje dag, vilket innebär mer än ett halvt ton på ett år och bortemot 50 ton under en livstid. Som tur är lyckas de flesta också göra sig av med det mesta av detta.

Citatet kommer från Kroppsmaskinerna av Alexander Bard och Jan Söderqvist, utgiven – naturligtvis – på det eminenta Hydra Förlag.

Annonser

0 Responses to “Vem är du egentligen?”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: