Just nu

försöker jag komma i kapp med Fringe, men det kommer så mycket annat emellan hela tiden. Dock tycker jag mig ha börjat känna mer och mer för serien och dess karaktärer sedan jag återupptog tittandet mitt i säsong 2. De flesta tv-serier har något slags kritisk punkt då man går från att vara milt till riktigt intresserad.

Fringe är skapat av JJ Abrams, mannen som gav oss Lost och nya Star Trek-rullen, och kan närmast bekrivas som en ny X-files, även om det inte riktigt gör serien rättvisa. Som rolig kuriosa kan nämnas att en av manusförfattarna, Glen Whitman, är libertariansk ekonom, som tydligen håller på att utveckla något slags teori kring den optimala tv-serie-episoden, avseende parametrar såsom karaktärsutveckling, spänning, action, längre plotlines och så vidare. Hans första episod hette inget mindre än ”Of Human Action”.

Annonser

0 Responses to “Just nu”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: