The Rational optimist

Steven Horwitz recenserar Matt Ridleys nya bok The Rational Optimist som jag läste under förra veckans kvasisemester och tidigare nämnde här lite i förbifarten. Tesen är att handel och arbetsfördelning är förklaringen till människans framgångar inte bara i vår dagar, utan också way back in the day.

Ridley ser handel som ett sätt för idéer att ha sex med varandra. Det innebar en evolutionär fördel för våra förfäder i Afrika (för en sisådär 60 000 år sedan, om minnet inte sviker mig), som råkar vara våra förfäder just för att de tog upp handel före någon annan människostam och således kunde breda ut sig över kontinenten – och sedan världen. Förhoppningsvis lyckas jag producera en mer ordentlig recension snart.

Annonser

0 Responses to “The Rational optimist”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: