Eh?

Blev i går uppmärksammad på SVTs kommande Storsatsning ”Starke Man”, som tydligen vann något slags tittartävling i våras:

Det blev ”Starke man” som tog hem segern, och komediserien kommer nu att sättas i storskalig produktion. Serien är skapad av Anders Jansson, den ena halvan av humorduon ”Hipp hipp”, och handlar om det kritiserade kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson, som försöker skapa ordning i Sveriges tråkigaste kommun, påhittade Svinarp. I övriga roller syns Claudia Galli, Magnus Mark och Anna Blomberg.

De verkar ha tagit ner pilotavsnittet från SVTs hemsida, men det vore intressant att se den. Naturligtvis kan jag inte låta bli att dra paralleller till Kommunen. I synnerhet som jag hörde ryktesvägen att piloten ska ha handlat om kommunordförandens försök att få till stånd en ny grafisk profil, medan de tre inledande episoderna i vår historia handlade om försöken att få till en ny kommunslogan. Misstänker jag alltså plagiat, eller i alla fall att det har smålånats lite från julkalendern? Oavsett vilket så tycker jag att det är kul att en så bra idé får en chans på riktigt i ett stort medium. Med detta sagt så hade jag naturligtvis hellre sett att vi fick göra det.

Nedan en bild på min favorit i Kommunen, SAF-pampen G A Skoogh:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: