Paul Kagame

är en herre jag försökt få grepp om sedan jag läste den här boken. Kagame blev Rwandas president 2000 efter att ha lett rebellrörelsen som stoppade folkmordet. Men vad vill han? Niclas Ericsson har i dag en ganska mörk krönika om honom: Kagames grepp hårdnar:

Det går inte att påstå att de etniska spänningarna i Rwanda skulle vara påhittade av Paul Kagame. Men han spelar skickligt det etniska kortet för att behålla sitt järngrepp om landet. Kanske är greppet nödvändigt för att förhindra ett nytt inbördeskrig – och ett nytt folkmord. Men priset är tveklöst demokratin.

Annonser

0 Responses to “Paul Kagame”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: