En gudagåva

Jag sitter på ett trött, försenat tåg från Malmö till Stockholm efter en veckas kvasisemester. Tågföraren skyller förseningarna på efterverkningar från gårdagen. Tack och lov har jag Nassim Nicholas Talebs The Black Swan att sysselsätta mig med. I synnerhet i den nya upplagans PostScript essay går han loss fullkomligt på sina antagonister: (s341) ”the ‘Nobel’-crowned Myron Scholes and Robert C Merton, whom God created so that I could illustrate my point about Black Swan blindness” och ( i en fotnot på samma sida!) : ”…Merton … seems to have been created for the sole purpose of prociding an illustration of dangerous Black Swan foolishness.” Det är svårt att inte hålla med Will Self som citeras på baksidan: ‘I… even came to develop a sneaking affection for him as a person.’

Annonser

1 Response to “En gudagåva”


  1. 1 Björn G juli 2, 2010 kl. 8:58 e m

    Man noterar för övrigt att trots att det nu är sommar så är tågen fortfarande ofta försenade. SJ har slutat tala om att de nu stänger dörrarna 30-60s tidigare. Hade väl varit för smaklöst.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: