Paul Romer om Charter Cities

i veckans EconTalk, som jag lyssnade på när jag kutade och stretchade nu på kvällen. Mycket intressant. Charter Cities skulle på ett sätt kunna vara det bästa av två världar: människor får en möjlighet att lämna usla ekonomiska och politiska förhållanden i hemlandet, samtidigt som den rika världens människor slipper oroa sig (felaktigt) för invandrare som kommer och parasiterar på deras välfärd. Det skulle kunna vara ett sätt att kringgå det hinder mot fri invandring som välfärdsstaten faktiskt är, oavsett vad vi tycker om den i övrigt. En spännande möjlighet att fundera över för alla som tror på ökad rörlighet också för tredje världens människor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: