Jag fick just ändan ur

och beställde Richard Dawkins nya bok ”The Greatest Show on Earth”. Efter att ha läst denna milt sagt omfattande recension i The Nation tror jag att jag kommer att gilla den av åtminstone dessa två anledningar:

a) det är alltid kul med religionskritik (Illusionen om Gud var obetalbar).

b) det är alltid kul med evolutionära perspektiv. När jag nu så smått har börjat forska om entreprenörskap och företagstillväxt är det få dagar då jag inte gör någon reflektion i hayekianskt evolutionära termer. Fast marknadsprocessen påminner kanske mer om lamarckianism än om darwinism.

Annonser

0 Responses to “Jag fick just ändan ur”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: