Min kandidatur till Liljevalchs

Kan man kalla det kandidatur?
Hur som haver blev jag väldigt inspirerad av omfattningen och bredden i årets vårsalong (jag har dock inga referenspunkter eftersom det var första gången jag gick).
Min första idé var ”Naken 32”, en livs levande installation bestående av en i högsta grad naken vän, men det blir antagligen på tok för dyrt och omständligt att skicka in honom.
I stället satsar jag på teckningar alternativt tavlor alternativt skulpturer(!) på temat ”Svin”, varav åtminstone några lär baseras på eller åtminstone hämta inspiration från tidigare alster från Germania och Kommunen – exempelvis de tre bilderna nedan.
De tre fyra regelbundna läsarna av den här bloggen får hemskt gärna komma med förslag på motiv- och materialval, och ännu hellre utöva kraftigt socialt tryck på mig när ansökningsperioden börjar så att jag gör slag i saken.

Svin i Bastu – blyertsskiss?

Libertinos gästabud – olja på duk?

Det är i sanning rubin – skultpur (för att fånga vidden av svankens orimlighet)?

Annonser

2 Responses to “Min kandidatur till Liljevalchs”


  1. 1 Jonas Sigedal april 21, 2010 kl. 8:35 e m

    Jag tror på stora kopparstick. Motiven kunde också länkas samman, till exempel genom en gemensam karaktär, eller genom att i serie berätta en historia. Temat ”Svin” är för övrigt fantastiskt – och därtill föga oväntat.

  2. 2 Niklas Elert april 22, 2010 kl. 11:49 f m

    Textilier, men framförallt hybrider mellan tavlor och textilier (som jag är väldigt allergisk mot) var annars väldigt vanligt förekommande på årets utställning, om man ska tänka taktiskt.

    När det kommer till all slags slöjdkonst (sy, trä- och koppar) misstänker jag dock att jag ligger under medel. Även om jag en gång broderade en dödskalle.

    En tanke är ett slags serie som hoppar genom metoder/medier, typ först en tecknad stripp (ex herr Leijonmaahn/GA Skoogh och de andra herrarna sitter i bastun (med modifierad germaniakonversation) och herr Leijonmaahn/GA Skoogh börjar må illa) , sedan övergår handlingen till en skulptur (herr Leijonmaahn/GA Skoogh svankspyr över aggregatet), sedan till… ja, ett filmklipp?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: