Optimister – eller bara realister?

Ur DN Söndag:

Vi sysslar med fakta, siffror och statistik. Man är väl inte optimist bara för att man vet att barnadödligheten de sista årtiondena sjunkit snabbare i Bangladesh, Egypten och Brasilien än den någonsin gjort i Sverige. Man är enbart kunnig.

Hans Rosling, chef för gapminder.org.

Mitt syfte med boken var att berätta hur det ser ut i världen. Att titta på konflikterna (som är färre), välfärden (har ökat) samt miljön (som blivit bättre). Det är trist att det uppväxande släktet går runt med rädslor för att världen ska gå under och planeten förstöras.

Anders Bolling, författare till ”Apokalypsens gosiga Mörker”.

Vi har möjlighet att välja. Att bli nådd eller stänga av mobilen. Att laga mat med olivolja eller smör. Vi blir äldre, är friskare och har det bättre. Sedan sjuttiotalet pekar de flesta kurvor brant uppåt.

Theodor Paues, som till sammans med Fabian Wallen skrivit boken ”Flyt”.

Annonser

0 Responses to “Optimister – eller bara realister?”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: