Dan Klein om skolpengen

Dan Klein, som dyker upp på jobbet i bland, gästspelar på Coordination Problem (tidigare Austrian Economists om någon blir förvirrad) med ett inlägg om den svenska friskolereformen och skolpengen. Jag har bara pratat med Dan vid ett par tillfällen men då har han sagt sig ha större hopp om att Sverige kommer att röra sig i frihetlig riktning än att hans hemland gör det any time soon. En intressant åsikt för att komma från en libertariansk amerikan.

Mina egna illusioner om USA är spruckna efter åtta år av big government conservatism och ett års obamaism. Samtidigt har vi efter tre år med Reinfeldt genomfört den största skattsänkningen i världen sedan Andra Världskriget. Det finns helt enkelt inte så värst mycket kvar av schablonen om Sverige som ett socialistiskt paradis och USA som en nyliberal bastion.

Annonser

0 Responses to “Dan Klein om skolpengen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: