Dagens goda nyhet

Dagens Goda Nyhet uppmärksammar oss på att världens BNP per capita fördubblades mellan 1970 och 2009. Och vad som är ännu bättre är att det bara är fortsättningen på en trend som har hållit i sig under de senaste 200 åren, då världens BNP per Capita ökat med en faktor om tio, trots en explosionsartat befolkningstillväxt, som jag nämnde här (siffror också från Angus Maddison). Det är glädjande siffror. Synd bara att så få människor verkar vara medvetna om detta oerhört positiva faktum, samt vad en liknande fortsatt välståndsökning kommer att innebära för möjligheter för människor världen över att förverkliga sina drömmar under de kommande hundra åren.

Annonser

0 Responses to “Dagens goda nyhet”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: