Fattigdom dödar

I mitt tidigare inlägg, skrivet när de första rapporterna om jordskalvet på Haiti började komma, var jag pessimistisk. Dels inför vad som kunde åstadkommas i hjälpinsatser för att lindra de värsta konsekvenserna av skalvet, som fått en omfattning få hade kunnat föreställa sig. Men jag var, och är, än mer pessimistisk med avseende på möjligheterna för omvärlden att med nuvarande metoder på lång sikt avhjälpa den fattigdom som säkerligen bidragit avsevärt till katastrofens omfattning. Det finns dock som jag nämnde alternativ, något Freeman Online tagit fasta på i jordbävningens kölvatten genom att gräva fram en artikel om Laissez-Faire som utvecklingspolitik ur sina digra arkiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: