His Dudeness

är väl värd att återse. Om och om igen. The Big Lebowski har, enligt NYT, ”that elusive and addictive quality that a great midnight movie has to have: it blissfully widens and expands in your mind upon repeat viewings.”

Det är inte för inte som denna kultfilm i sitt kölvatten gett upphov till inte bara popkulturella utan också akademiska verk. Just det, “The Year’s Work in Lebowski Studies,” är en essäsamling om the Dude, Walter och Donny och allehanda aspekter av den värld de befolkar.

Vågar man hoppas att någon av artiklarna diskuterar mer djupgående aspekter av den nihilsm med vilken Peter Stormare och hans grupp tyska musiker/porrskådisar har beväpnat sig, som ju gör dem till så oerhört farliga motståndare? För att citera Walter:
”Nihilists! Jesus…Say what you like about the tenets of National Socialism, Dude, at least it’s an ethos.”

Annonser

0 Responses to “His Dudeness”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: