En resonerande kritik mot transhumanismen

lovar James Hughes att leverera under de kommande veckorna. Hughes är chef för Institute for Ethics and Emerging Technologies och avgick nyligen från the Board of Directors of the World Transhumanist Association. Han anser att den transhumanistiska rörelsen har ett antal frågor att besvara för att kunna göra fortsatta framsteg.

Han kommer att inleda med att försöka bena ut sju motsägelser inom Upplysningsfilosofin, vilken han betraktar transhumanismen som en arvtagare till. Den första av motsägelserna presenteras här: The unsustainable autonomy of Reason.

Annonser

0 Responses to “En resonerande kritik mot transhumanismen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Jag som bloggar här heter Niklas Elert. Till vardags jobbar jag på Ratio - Näringslivets forskningsinstitut. Jag är liberal i sociala och ekonomiska frågor.

Jag skriver för diverse tidningar på mer eller mindre regelbunden basis och har flera kreativa strängar på min lyra. Jag och min gode vän Jonas Sigedal har tillsammans skapat julkalendern Kommunen och skrivit det satiriska eposet Germania som gavs ut på Hydra Förlag 2008. Kommande projekt är en science fiction-roman med arbetsnamnet Rymdsalongen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: